Terugblik Zurich marathon 2019

Het is nu één maand later en ik kijk terug op de marathon van Zurich. Waar ik de vorige voorjaarsmarathons nog slecht voorbereid was door of blessures of door ziektes was ik getergd om het dit keer niet te laten mislukken.

De voorbereiding is dit keer goed gegaan zonder ziekte of blessures dus ik had me voorgenomen om weer onder de 3 uur te finishen. Voor de start stonden we (Hilde en ik) nog in de regen, maar het klaarde tijdens de race mooi op. Goed hardloopweer.

De 10km cityrun startte samen met de marathon en om 8.30 uur klonk het startschot. Doordat de cityrun tegelijk begon startte ik te snel, een valkuil van de marathon maar het ging goed, de hartslagband die ik gebruik zakte helaas al af na twee kilometer maar dat deerde niet. Het tempo was goed vol te houden ook na de 10 km, op de terug weg bij kilometer 26 begon het zwaar te worden. Ik kon mijn snelheid gelukkig nog wel behouden tot +/- 4:10/km. Maar het voelde zwaar en de zon kwam af en toe ook om de hoek kijken.

Bij kilometer 38 stond me de mooiste verrassing te wachten, want daar stond Hilde die gaf me nog het laatste zetje voor de laatste kilometers. Vanaf km 40 begon het flink te regenen, dus het was door lopen tot de finish. Op de klok zag ik 2.57.09. De derde sub3 marathon is een feit! Ik wist onderweg al dat de tijden niet klopten met de kilometer bordjes en klokte daardoor 43.2km, een kilometer langer. Mijn Garmin GPS horloge gaf zelfs een PR aan op de marathon (2.53.10, 9 seconden sneller als in Koln). Komt dit door een GPS instelling, door de stad of door gebouwen? De volgende races ga ik daar mee testen om een beter resultaat te krijgen.

Inmiddels een maand verder ben ik mijn nieuwe schema alweer aan het oppakken voor de volgende marathon. Op 29 september 2019 staat de major marathon van Berlijn op de planning. De voorbereiding is begonnen en aanstaande zondag een korte wedstrijd in Assen de Assterstadsloop, ik kies daar voor de 5km.

Foto’s: Hilde Tuijt (https://www.theater-tht.nl) & Sportograf.com

Je vindt dit vast ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.